داغ شدن گوشی یکی از اتفاق های رایج برای کاربران گوشی های هوشمند است که هر کسی با آن مواجع شده است و پیدا کردن علل و راه کنترل آن نیز دغدغه آنهاست که علل آن میتواند متفاوت باشد. در ادامه این بلاگ با ما همرا باشید تا با علل داغ کردن گوشی خود و راه کنترل آن آگاهی پیدا کنید.
1. استفاده طولانی مدت از دوربین گوشی
استفاده از دوربین برای فیلمبرداری و عکسبرداری یکی از رایج ترین کارهایی است که کاربران با گوشی خود انجام میدهند که یکی از دلایل داغ شدن گوشی استفاده طولانی مدت از دوربین گوشی است و هنگام فیلمبرداری طولانی مدت احتمال افزایش دما زیاد است.
2. کاور محافظ گوشی
کاربران برای محافظت از گوشی خود در برابر ضربه از کاور یا قاب محافظ استفاده میکنند و به این نکته توجه ندارند که همین کاور ممکن است باعث افزایش دما گوشیشان شود زیرا که گوشی موبایل هنگام استفاده از انرژی گرما تولید میکند و همین گرمای تولید شده توسط بدنه و حفره ها خارج میشود به همین خاطر استفاده از قاب و محافظ، دفع گرما را برای گوشی سختتر میکند و ممکن است کمی باعث داغ شدن گوشی شود.
3. نور صفحه نمایش
هر چه نور صفحه نمایش بیشتر باشد، میزان شارژ باتری کمتر و انرژی مصرفی گوشی بیشتر میشود و در نتیجه دمای گوشی افزایش می یابد.
4. شارژ گوشی خود را در بازه 20 تا 80 درصد نگه دارید
با شارژ کردن صد درصدی گوشی علاوه بر این که عمکرد باتری را کاهش میدهید، دمای گوشی را نیز افزایش میدهید بنابراین از شارژ کردن صد درصدی گوشی خود بپرهیزید پس همیشه شارژ گوشی خود را بین بازه 20 تا 80 درصد شارژ کنید.
5. استفاده از کابل و آداپتور تقلبی
استفاده از کابل و آداپتور تقلبی و غیر اصل علاوه بر این که باعث کاهش عمر باتری میشود باعث گرم شدن گوشی هم میشود و باید به این موضوع نیز توجه داشت که شارژر های قوی که مناسب گوشی شما نیستند هم باعث داغ شدن گوشی و آسیب به باتری گوشی میشود و حتما باید از کابل و آداپتور مناسب گوشی خود استفاده کنید.
6. نرم افزار های سنگین و بازی های گرافیک بالا
بازی کردن طولانی مدت و استفاده از برنامه های سنگین به طور طولانی مدت یکی از دلایل کاهش عمر باتری و داغ شدن گوشی است و بازی های سنگین و گرافیک بالا بخش زیادی از پردازنده را درگیر میکند و با کار کشیدن از تمام ظرفیت های تراشه باعث میشود دمای گوشی افزایش یابد و هنگام بازی کردن و استفاده از نرم افزار های سنگین بهتر است به دمای گوشی نیز توجه کنیم و از استفاده طولانی مدت آنها اجتناب کنیم.
7. پر بودن ظرفیت حافظه داخلی
وقتی ظرفیت حافظه جانبی گوشی پر باشد فشار زیادی روی پردازنده به وجود می آید بنابراین با پر بودن حافظه ذخیره سازی گوشی دمای گوشی نیز افزایش می آید و برای جلوگیری از این موضوع باید همیشه فایل های اضافی را پاک کرده و اجازه ندهیم حافظه جانبی پر شود.
8. استفاده از گوشی هنگام شارژ کردن
گوشی موبایل هنگام شارژ شدن با افزایش دما روبرو میشود بدلیل اینکه جریان ولتاژ بالایی به گوشی منتقل میشود مخصوصا گوشی هایی که قابلیت فست شارژ دارند بیشتر در معرض این افزایش دما هستند زیرا که ولتاژ بالاتری را از خود عبور میدهند و برای اینکه گوشی کمتر آسیب ببیند راهکار این است که هنگام شارژ از گوشی خود استفاده نکنید.
9. بستن برنامه های در حال اجرا
برخی از نرم افزار ها همیشه در پس زمینه در حال اجرا هستند تا محتوای خود را به روزرسانی کنند این نرم افزار ها شامل واتس آپ، اینستاگرام، فیس بوک، توییتر و... هستند که همین امر باعث افزایش دمای گوشی میشود پس زمانی که از این نرم افزار ها استفاده نمیکنیم بهتر است انها را غیر فعال کنیم.
10. اتصال طولانی مدت به بلوتوث
استفاده از وسایلی مانند ساعت هوشمند، هندزفری بی سیم، بندهای هوشمند و ... که به بلوتوث گوشی متصل میشود باعث افزایش دمای گوشی میشود و نباید به طور مداوم از آنها استفاده کرد و از آنها در مواقع ضروری استفاده کنیم و حدالامکان بلوتوث را خاموش کنیم.
11. روشن نگهداشتن داده و وای فای گوشی
امروزه کاربران از اینترنت گوشی خود زیاد استفاده میکنند باید به این نکته توجه کرد که روشن ماندن اینترنت گوشی باعث بالا رفتن دمای گوشی میشود و نکته دیگر این است که هنگام به اشتراک گذاشتن اینترنت گوشی به گوشی های دیگر حرارت گوشی به طور زیادی افزایش می یابد و باید این موضوع را کنترل کنیم و از Hotspot کردن طولانی مدت گوشی خود اجتناب کنیم.
12. اجرای چندین نرم افزار به طور همزمان
هنگام استفاده و اجرای یک نرم افزار پردازنده شروع به پردازش میکند و وارد عمل میشود و هنگام استفاده از چندین نرم افزار باعث میشود که از پردازنده بیش از حد کار بکشیم و همین موضوع موجب افزایش دمای گوشی میشود پس سعی کنیم فقط نرم افزار مورد نیاز را استفاده کرده و بقیه را ببندیم.